Archivo

Archivo para la categoría ‘Microsoft’

Al final he caído: Windows Cliente Technical Preview

Martes, 21 de octubre de 2014 1 comentario

Actualización encima de Windows 8.1 Update 1… respectándolo todo. El proceso apenas ha llevado un par de horas.

Y sí, lo primero que he cambiado ha sido… el Menú de Inicio clásico por el de Windows 8 Winking smile

image

 

Saludos,

Marc

Windows Server “Technical Preview”, instalación

Jueves, 2 de octubre de 2014 Sin comentarios

Hola,

Después de bajarme la versión server del nuevo Windows (y como medio mundo está con la parte cliente…) voy a intentar instalarlo en un VMWare 5.5 Update 1

Lo primero, rezar para que la máquina virtual creada como Windows Server 2012 R2 arranque con la ISO del producto e inicie la instalación.

image

Pues parece que arranca… y deja escoger la versión

image

Aceptamos el ELULA

 

image

La instalación, pues bastante rápida (2 vCPUs, 4 GB de RAM, 80 de disco)

image

Petición de password al usuario local admin

Y sistema listo.

image

Vamos a meterlo en dominio y a configurar un poco las cosas.

(Continuará)

 

Saludos,

Marc

Windows v.Next o 10 o Technical Preview o…

Jueves, 2 de octubre de 2014 Sin comentarios

Hola a todos,

Como es de todos conocido, Microsoft ha liberado una versión preliminar de su próximo sistema operativo.

No voy a poder nada que no haya puesto ya nadie. Sólo pondré esta imagen

image

Y cuando tenga tiempo, intentaré poner “más cosas” como impresiones, instalación, etc.

 

Saludos,

Marc

Categories: Dia a dia, Microsoft Tags:

Update Rollup 7 for Exchange Server 2010 Service Pack 3

Martes, 2 de septiembre de 2014 Sin comentarios

Eps!

Veo que la gente de Microsoft ha estado ocupada mientras yo estaba de vacaciones y a parte del CU6 de Exchage 2013, también han liberado el Update Rollup 7 para Exchange 2010 SP3.

Las cosas que soluciona o arregla, a continuación:

  • 2983261, “HTTP 400 – Bad Request” error when you open a shared mailbox in Outlook Web App in an Exchange Server 2010 environment

  • 2982873, Outlook Web App logon times out in an Exchange Server 2010 environment

  • 2980300, Event 4999 is logged when the World Wide Web publishing service crashes after you install Exchange Server 2010 SP3

  • 2979253, Email messages that contain invalid control characters cannot be retrieved by an EWS-based application

  • 2978645, S/MIME option disappears when you use Outlook Web App in Internet Explorer 11 in an Exchange Server 2010 environment

  • 2977410, Email attachments are not visible in Outlook or other MAPI clients in an Exchange Server 2010 environment

  • 2976887, eDiscovery search fails if an on-premises Exchange Server 2010 mailbox has an Exchange Online archive mailbox

  • 2976322, Assistant stops processing new requests when Events in Queue value exceeds 500 in Exchange Server 2010

  • 2975988, S/MIME certificates with EKU Any Purpose (2.5.29.37.0) are not included in OAB in Exchange Server 2010

  • 2966923, Domain controller is overloaded after you change Active Directory configurations in Exchange Server 2010

Y el link de descarga está aquí

 

Saludos,

Marc

Categories: Exchange Tags: ,

Exchange Server 2013 Cumulative Update 6

Lunes, 1 de septiembre de 2014 Sin comentarios

Hola a todos,

La semana pasada fue liberado el CU6 para Exchange 2013.

Esta actualización corrige los siguientes problemas

This update resolves the issues that are described in the following Microsoft Knowledge Base (KB) articles:

  • 2991934 Duplicate mailbox folders after migration to Exchange Server 2013

  • 2988229 Hybrid Configuration wizard error “Subtask CheckPrereqs execution failed” for Exchange Server 2013

  • 2986779 EMS takes a long time to execute the first command in an Exchange Server 2013 Cumulative Update 5 environment

  • 2983512 RPC Client Access service crashes on an on-premises Mailbox server in an Exchange Server 2013 hybrid environment

  • 2983426 AutodiscoverSelfTestProbe fails when external URL is not set for EWS virtual directory in Exchange Server 2013

  • 2983423 AutodiscoverSelfTestProbe fails when external URL is not set for ECP virtual directory in Exchange Server 2013

  • 2983422 The ServerWideOffline component is set to Inactive after Exchange Server 2013 prerequisite check fails

  • 2983207 “532 5.3.2″ NDR when you send an email message to a hidden mailbox in an Exchange Server 2013 environment

  • 2983066 Removed Default or Anonymous permission for Outlook folders cannot be restored in an Exchange Server 2013 environment

  • 2982769 “Topology service cannot find the OWA service” when you perform an eDiscovery search in Exchange Server 2013

  • 2982763 Mail-enabled public folder accepts email messages from unauthorized users in an Exchange Server 2013 environment

  • 2982762 OAB generation arbitration mailbox can be removed or disabled in an Exchange Server 2013 environment

  • 2982760 The Enter key submits duplicate sign-in forms to Outlook Web App in an Exchange Server 2013 environment

  • 2982759 You cannot access the archive mailbox of a delegated user after enabling MAPI over HTTP

  • 2982017 Incorrect voice mail message duration in an Exchange Server 2013 environment

  • 2981835 You cannot add attachments, delete or move many email messages in bulk in Outlook Web App

  • 2981466 MAPI/CDO client cannot connect to Exchange Server 2013

  • 2977279 You cannot disable journaling for protected voice mail in an Exchange Server 2013 environment

  • 2975599 Exchange Server 2010 public folder replication fails in an Exchange Server 2013 environment

  • 2975003 Calendar item body disappears in Outlook online mode in an Exchange Server 2013 environment

  • 2974339 OAB generation fails if FIPS is used in an Exchange Server 2013 environment

  • 2971270 Blank page after you sign in to Exchange Server 2013 EAC (formerly ECP)

  • 2970040 Folder Assistant rule does not work correctly in an Exchange Server 2013 environment

  • 2965689 EAS device cannot sync free/busy status if an item is created by EWS in an Exchange Server 2013 environment

  • 2963590 Message routing latency if IPv6 is enabled in Exchange Server 2013

  • 2961715 “Something went wrong” error in Outlook Web App may show an incorrect date

  • 2958434 Users cannot access mailboxes in OWA or EAS when mailbox database is removed

El link de descarga está aquí

Saludos,

Marc

Categories: Exchange Tags: